Webmaster, kodér
Liberec, Jablonec romanaproskova1@gmail.com

Webmaster, kodér

 

Miluji výzvy. Ještě nedávno byla takovou výzvou čtyřiadvacítka na kole nebo vystoupání s pivním sudem na zádech tzv. pod lany na Ještěd, v současné době mám chuť se, na stará kolena, učit. Počítače jsou navíc mou velkou vášní… A pak mě taky štvalo, když jsem se dostávala do situací, kdy mi bylo řečeno: „Pokud chceš na tomto webu něco zásadního změnit, pak to nepůjde jen tak v rámci redakčního systému, v rámci běžné správy, ale musíš umět kódovat.“ Hm, to neměli říkat!

 

A tak v roce 2019 na začátku léta přišel na řadu třítýdenní seminař v Praze ( doporučuji www.primakurzy.cz ) a stal se ze mě certifikovaný webmaster, kodér. Učím se za pochodu, kurz byl jen základ, ale ten svět HTML, PHP, CSS, WORDPRESS je tak fascinující… V létě 2020 jsem proto nastupila ještě na doplňkový kurz JAVA SCRIPT, abych se zdokonalila. Lidi se podobných věcí dost bojí, z čehož „ajťáci“ přirozeně těží, ale když to dávám já, pak je to zvládnutelné, fakt! Byť jsem si na záčátku říkala, že radši SAKRA zůstanu u šablon, které trh nabízí… Jenže to je pak všechno stejné. Ráda se odlišuji, každý je jedinečný!

 

Zatím jsem vytvořila asi desatery webovky, např. Čmelák (ty byly úplně první).O ně se ale po mém odchodu nikdo příliš nestará, takže je tam trochu binec :-(. Pak třeba tyto pro Společnost profesionálních koučů. A kdyby vás to náhodou zajímalo… Psáno pro #primakurzy : „Moje cesta ke kódům“. Co mě ke kódům (html, php, js, css) přivedlo? Právě mě? Člověka, který se vždy děsil exaktních věd? Z matematiky jsem jeden čas dokonce propadala… Taková “ostuda”… Celý článek zde.

 

Střípky ze samotných seminářů v Praze. Nechybí ani lektor Tonda. To bylo vždy radosti, přičemž kurzy jsou jen začátek, realita je boj 🙂